Detail projektu

Inovace laboratorních cvičení předmětu Optoelektronika

Období řešení: 01.01.2006 — 31.12.2006

Zdroje financování

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR - Fond rozvoje vysokých škol (FRVŠ)

- plně financující

O projektu

Projekt se zabývá inovací a zkvalitněním laboratorní výuky předmětu Optoelektronika na oboru EST bakalářského studijního programu Elektrotechnika, elektronika, komunikační a řídicí technika na FEKT VUT v Brně. Cílem projektu je vybudování nové laboratorní úlohy zabývající se polarizačními závislostmi optických vláken a inovování dvou laboratorních úloh zabývajícími se odrazivými vlastnostmi povrchů a měřením citlivosti, linearity a dynamiky optických přijímačů.

Popis anglicky
The project deals with innovation and improvement of laboratory teaching in optoelectronics at Electronics and Communication three-years Bachelor’s study program in FEEC BUT in Brno. Objective of the project is a building of the new laboratory work concerning polarization characteristics of optical fibers, and innovation of two laboratory works concerning reflectivity of surfaces and measuring on optical receivers.

Klíčová slova
optoelektronika, optická vlákna

Klíčová slova anglicky
Optoelectronics, Fiber

Označení

IS-2761

Originální jazyk

čeština

Řešitelé

Biolková Viera, Ing. - hlavní řešitel
Kvíčala Radek, Ing., Ph.D. - spoluřešitel

Útvary

Ústav radioelektroniky
- příjemce (21.04.2005 - nezadáno)

Výsledky

BIOLKOVÁ, V.; KVÍČALA, R. Inovace laboratorních cvičení předmětu optoelektronika. Závěrečná zpráva o řešení projektu FRVŠ č. 2761/2006 Inovace laboratorních cvičení předmětu Optoelektronika. Brno: UREL FEKT VUT v Brně, 2007. s. 1 ( s.)
Detail