Detail projektu

Zavedení nového předmětu "Zpracování řeči" do výuky magisterského studijního programu.

Období řešení: 01.01.2005 — 31.12.2005

Zdroje financování

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR - Fond rozvoje vysokých škol (FRVŠ)

- plně financující (2004-04-09 - nezadáno)

O projektu

Cílem projektu je zavedení nového volitelného předmětu "Zpracování řeči" do výuky magisterského studijního programu Telekomunikační a informační technika. Cílem je seznámit studenty s moderními metodami zpracování řeči a podat ucelený pohled na současné řešení podstatných problémů, které se v systémech řečové komunikace objevují, a seznámit je s technickými prostředky, které se používají pro implementaci algoritmů v reálném čase. Záměrem je studenty seznámit nejen se simulací prezentovaných algoritmů, ale i s praktickou a optimální implementací v reálných hardwarových prostředcích.

Popis anglicky
Purpose of the project is introducing new optional course "Speech processing" to the magister educational programme. Students were apprized of modern speech processing and the integrated view of current solution of real problems, which appear in speech communication systems. Also the students were apprized of hardware that are used to implement real-time algorithm. The intention is to introduce students not to only simulations of mentioned algorithms but also to the practical and optimal implementation in real hardware.

Klíčová slova
Zpracování řeči, signálové procesory

Klíčová slova anglicky
Speech processing, digital signal processor

Označení

3474/2005/F1a

Originální jazyk

čeština

Řešitelé

Sysel Petr, doc. Ing., Ph.D. - hlavní řešitel

Útvary

Ústav telekomunikací
- příjemce (09.04.2004 - nezadáno)

Výsledky

Petr Sysel. Statistical Based Voice Activity Detector. In Proceedings of 6th International Conference Research In Telecommunications Technology 2005. Technical University of Ostrava, 2005. p. 537 ( p.)ISBN: 80-248-0897-8.
Detail

Petr Sysel, Martin Vondra, Ivan Koula. Zavedení nového předmětu "Zpracování řeči" do výuky magisterského studijního programu. Brno: 2005. s. 1 ( s.)
Detail

P. Sysel. Voice Activity Detection based-on Statistic Models. In Proceedings of the 16th Conference Electronic Speech Signal Processing. Prague, Czech Republic: Academy of Science of the Czech Republic, Institute of Radio Engineering and Electronics, 2005. p. 175 ( p.)ISBN: 3-938863-17-X.
Detail