Detail projektu

Inovace a podpora výuky předmětu „Konstrukce elektronických zařízení“

Období řešení: 01.01.2005 — 31.12.2005

Zdroje financování

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR - Fond rozvoje vysokých škol (FRVŠ)

- plně financující (2004-04-07 - nezadáno)

O projektu

Projektu je zaměřen na zvýšení kvality výuky předmětu 'Konstrukce elektronických zařízení'. Tento předmět je jako volitelný přednášen ve studijním programu Technická kybernetika pro 55 studentů, Elektronika a sdělovací technika pro 85 studentů a v studijním programu Teleinformatika, kde jej absolvuje průměrně 80 až 90 studentů. Cílem je inovace a podpora výuky předmětu. Projekt předpokládá obnovu programového vybavení pro počítačová cvičení a doplnění technických zařízení pro praktickou výuku předmětu. Pozornost bude při výuce zaměřena na přechod od počítačového návrhu k praktické konstrukci a testování navrhovaných zařízení. Budou vytvořeny elektronické studijní materiály a učební texty tak, aby odpovídaly současnému vývoji v oboru.

Klíčová slova
Konstrukce elektronických zařízení

Klíčová slova anglicky
Design and Technology of Electronics Devices

Označení

3189

Originální jazyk

čeština

Řešitelé

Lattenberg Ivo, doc. Ing., Ph.D. - hlavní řešitel

Útvary

Ústav telekomunikací
- příjemce (07.04.2004 - nezadáno)

Výsledky

Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. Ing. Petr Daněček. Inovace a podpora výuky předmětu "Konstrukce elektronických zařízení". Brno: FRVŠ, 2005. s. 1 ( s.)
Detail

Václav Zeman Jiří Mišurec. Centrum výuky konstrukce elektronických zařízení. In Moderní směry výuky elektrotechniky a elektroniky. Brno: Univerzita obrany v Brně, 2005. s. 216 ( s.)ISBN: 80-7231-011-9.
Detail