Nabídka programů

Konstrukční a procesní
inženýrství Řízení
strojů a procesů

Prezenční 4 roky Zakončeno titulem Ph.D.

Hledáte propojení automatizace, řízení a informatiky? Vyberte si jedno z mnoha témat a začněte u nás. Připravíte se na samostatnou tvůrčí činnost v oblasti pokročilé teorie řízení, umělé inteligence, soft computingu (fuzy logiky, neuronových sítí, evolučního programování..) a operačního výzkumu pro řízení strojů a procesů. Ale také v oblastích rozvrhování výrobních procesů a vývoje expertních a informačních systémů. Budete se podílet na řešení praktických problémů a individuálních zakázek pro firmy, na výzkumných projektech ústavu i na konzultacích v rámci spolupráce se zahraničními univerzitami.

Jako specialisté na řízení strojů a procesů se uplatníte jako vědečtí, výzkumní nebo vývojoví pracovníci – u nás i v zahraničí. Poperou se o vás firmy zabývající se aplikacemi moderních informačních technologií, návrhem a tvorbou řídicích a informačních systémů. Nebo firmy, které se zabývají nasazením automatizačních prostředků pro řízení strojů a technologických procesů.

Tento program zajišťuje Ústav automatizace a informatiky.

E-přihláška

Stroje + automatizace + informatika = inteligentní řízení

  • 13

    aktivních doktorandů v prezenční i kombinované formě studia

  • 6

    úspěšně obhájených disertačních prací od r. 2010

  • 68 %

    absolventů spolupracuje s fakultou po skončení studia

1. ročník

Máte za sebou výběr tématu disertační práce, a tím i svého školitele. S ním připravíte podrobný studijní plán – mimo jiné si vybíráte dva předměty obecného teoretického základu (matematika, fyzika), dva specializované předměty. Pátým povinným předmětem je anglický jazyk. Jedná se o minimální verzi studijního plánu, samozřejmě si můžete zapsat i další předměty. Výuka probíhá většinou formou konzultací nebo přednášek. Do konce úvodního roku studia složíte minimálně dvě zkoušky z vybraných předmětů včetně jazyka. Součástí studia může být také pedagogická praxe v obvyklé délce čtyři hodiny týdně. Na konci prvního ročníku probíhá hodnocení vašeho studia školitelem. Měsíčně získáváte základní stipendium ve výši 10 500 Kč, které se zvyšuje o 500 Kč při postupu do každého dalšího ročníku.

Všechny své vědomosti předají
a v těžkých chvílích vás podrží

Předchozí Následující

Pojďte na FSI!

Jak se dostat na FSI