Nabídka programů

Stavba letadel

Prezenční 2 roky Zakončeno titulem Ing.

Získáte znalosti z aerodynamiky a mechaniky letu, konstrukce letadel i materiálů. Osvojíte si zásady navrhování letadel tak, aby byly spolehlivými a hospodárnými dopravními prostředky. Že vše funguje, si ověříte v praxi v laboratořích na Leteckém ústavu nebo se můžete stát členem studentského týmu Chicken Wings a účastnit se soutěží v Evropě i USA. A dozvíte se něco o kosmickém výzkumu, bezpilotních letounech a jejich záchranných systémech i o procesech certifikace letadel.
Jako profík na letadla a jejich stavbu se uplatníte v kterékoli letecké firmě – od malých výrobců kluzáků, akrobatických letadel až po největší světové výrobce jako Airbus a Boeing. Kterákoli česká nebo nadnárodní firma nabízí desítky volných míst s velmi dobrým finančním ohodnocením.

Tento program zajišťuje Letecký ústav.

E-přihláška

Modelujete rádi letadla? Pojďte je i konstruovat!

  • 94 %

    absolventů je velmi spokojeno se svou prací

  • 35 tis. Kč/3 000 EUR

    nástupní plat absolventa v ČR/zahraničí

  • 15

    specializovaných firem v ČR a desítky v zahraničí (Volkswagen, Evektor, Honeywell, EADS, UNIS, aj.)

1. ročník

Seznámíte se s leteckými materiály, aerodynamikou, kompozitními konstrukcemi, leteckými motory i vrtulníky. Můžete na zkušenou do zahraničí – na partnerské vysoké školy v Barceloně, Brauschweigu, Oostende i Linköpingu. Nebo spolupracovat se zahraničními studenty ve společných týmech na zkušebnách a projektech nebo se zapojit do studentských týmových soutěží.

Všechny své vědomosti předají
a v těžkých chvílích vás podrží

Předchozí Následující

Pojďte na FSI!

Jak se dostat na FSI