Nabídka programů

Design Ateliér grafického
designu 1 FAVU VUT

Prezenční 2 roky Zakončeno titulem MgA.

Ateliér je veden aktivními pedagogy, kteří působí v kontextu současné scény grafického designu s přesahy do marketingové komunikace. Vztah studenta a pedagoga je založen na bázi otevřenosti diskuze, aktivním předávání informací a rozvíjení myšlenek. Cílem je, aby studenti vystupovali jako osobití jedinci se schopností definovat sebe a svou práci, proto je primární snahou podporovat jejich verbální i písemný projev a sebeprezentaci. Rozvíjíme proces kritického pohledu na obor a jeho důslednou dokumentaci.

Ateliér je společným prostorem pro experiment, nadšení, sebereflexi. Student aktivně analyzuje zadání, zkoumá adekvátní formy a využití různých médií, definuje koncept a hranice své práce. Designér funguje jako rozcestník, jenž zkoumá přesahy grafického designu a vizuální komunikace směrem k humanitním a dalším vědním oborům.

E-přihláška

Ateliér grafického designu 1 je prostorem, monitorem a konektorem současného grafického designu.

1. ročník

Konzultace fungují na bázi pravidelných ateliérových schůzek, kde dochází k zadávání, průběžné konzultaci a finalizaci semestrálních úkolů. Tematicky jsou úkoly různorodé, reagují na aktuální dění nebo na potřebu konkrétního zadání pro rozvoj dílčích schopností grafického designéra. Těmi jsou především způsobilost vydefinovat si zadání skrze diskuzi se zadavatelem, důsledná rešerše, proces tvorby, finální exekuce a prezentace. Akademický rok je rozdělen na zimní a letní semestr. Na závěr každého semestru jsou zadání obhajována a prezentována při ateliérových zkouškách (tzv. klauzurách). Pravidelné ateliérové konzultace jsou obohaceny o účast odborné veřejnosti, tematické prezentace, mezioborové přednášky, workshopy a exkurze. Spolupracujeme s dalšími českými i zahraničními akademickými prostory, např. s Ateliérem grafického designu a nových médií z Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze. Vytváříme si prostor pro prezentaci v rámci ateliéru i mimo něj – pořádáme výstavy a další tvůrčí self projekty.

Všechny své vědomosti předají
a v těžkých chvílích vás podrží

Předchozí Následující

Pojďte na FaVU!

Jak se dostat na FaVU

Další navazující magisterské
programy na FaVU