studijní program

Civil Engineering

Fakulta: FASTZkratka: B-P-E-SI (N)Ak. rok: 2017/2018

Typ studijního programu: bakalářský

Kód studijního programu: B3607

Udělovaný titul: Bc.

Akreditace: 25.7.2007 - 31.8.2023

Specifické požadavky na přijetí

Uchazeč o studium v bakalářském studijním programu Stavební inženýrství musí prokázat znalosti a vědomosti v rozsahu stanoveném příslušnou směrnicí děkana FAST VUT v Brně. Jedná se o úspěšné absolvování středního vzdělání s maturitní zkouškou. Dále pak buď stanovený studijní průměr na střední škole pro přijetí bez přijímací zkoušky, nebo složení přijímací zkoušky formou testu z matematiky a z fyziky v rozsahu současných středoškolských učebních osnov gymnázií.

Klíčové výsledky učení

Absolvent bakalářského studijního programu Stavební inženýrství získá v průběhu čtyřletého studia znalosti, dovednosti a vědomosti z teoretických i odborných disciplín cíleně zaměřených do jednotlivých studijních oborů.
Získané znalosti v jednotlivých předmětech je schopen aplikovat v problematice daného studijního oboru.
Je schopen vypracovávat, příp. se podílet na vypracování projektové dokumentace staveb, vypracovávat územně plánovací podklady a příslušné části územně plánovací dokumentace, provádět statické a dynamické výpočty staveb, provádět stavebně technické nebo inženýrské průzkumy, provádět zkoušení a diagnostiku staveb, vydávat odborná stanoviska, zpracovávat dokumentaci a posudky pro dílčí hodnocení vlivu staveb na životní prostředí, vést realizaci stavby, provádět geodetická měření pro projektovou činnost a vytyčovací práce, provádět autorský nebo technický dozor nad realizací stavby, zastupovat stavebníka, popř. navrhovatele na podkladě zmocnění při územním, stavebním nebo kolaudačním řízení, vykonávat odborné funkce na úseku stavebního řádu nebo územního plánování v orgánech státní správy atd.

Přístup k dalšímu vzdělávání

Absolventi mohou ve svém dalším vzdělávání dále pokračovat v navazujícím magisterském studijním programu, ve kterém mohou absolventi získat titul Ing. Navazující magisterské studium mohou absolventi, vzhledem k znalosti cizích jazyků v oblasti své odbornosti, studovat jak v ČR, tak v zahraničí.

Organizace a pravidla zkoušek, hodnocení a známkování

Požadavky pro úspěšné absolvování

Bakalářská práce, státní závěrečná zkouška

Forma studia

prezenční studium

Garant programu

Koordinátor ECTS

Obor