Detail oboru

Matematické inženýrství

FSIZkratka: B-MAIAk. rok: 2019/2020

Program: Aplikované vědy v inženýrství

Délka studia: 3 roky

Poplatek za studium: 3000 EUR/ročně pro studenty z EU, 3000 EUR/ročně pro studenty mimo EU

Akreditace od: Akreditace do: 31.12.2024

Profil

Absolventi získají znalosti základních matematických metod užívaných v technických aplikacích. V technických předmětech se seznámí s konkrétními případy těchto aplikací a v informatice se naučí efektivně využívat výpočetní techniku při řešení technických problémů. Absolventi tedy budou dobře teoreticky vybavenými bakaláři, kteří najdou uplatnění zejména v technické praxi na vedoucích místech ve výrobních týmech různého zaměření.

Profesní profil absolventů s příklady

Absolventi oboru jsou technicky vzdělaní bakaláři s hlubšími znalostmi matematiky i informatiky, kteří snadno naleznou uplatnění v praxi, a to především v technických oborech. Bude o ně zájem nejen ve výrobních podnicích na místa v různých realizačních týmech, v managementu na úrovni nižšího stupně řízení, ve vývoji a kontrole atd., ale také v nevýrobní sféře, např. v oblasti služeb (softwarové firmy apod.) či obchodu. Předpokládá se však, že většina absolventů bude pokračovat ve studiu stejného oboru na magisterském stupni.
Absolventi bakalářského oboru Matematické inženýrství mohou dále pokračovat ve studiu téhož oboru v dvouletém navazujícím magisterském studiu a získat tak titul inženýr. Mohou ale také pokračovat v navazujícím magisterském studiu některého jiného inženýrského nebo matematicky zaměřeného oboru na VUT v Brně i na jiné vysoké škole.

Garant


Struktura předmětů s uvedením ECTS kreditů (studijní plán)

Studijní plán oboru není zatím pro tento rok vygenerován.