Detail oboru

Civil Engineering Management

FASTZkratka: NAk. rok: 2018/2019

Program: Civil Engineering

Délka studia: 4 roky

Akreditace od: 25.10.2007Akreditace do: 31.8.2019

Profil

Cílem čtyřletého bakalářského studia v oboru Management stavebnictví je zvládnutí teoretických a odborných předmětů umožňujících samostatné řešení složitějších stavebně-technických a stavebně-manažerských problémů ve stavebnictví.
Studium na oboru vychází ze společného teoretického vědního základu, který spočívá ve studiu přírodovědných, základních inženýrských a stavebně-inženýrských věd. Patří k nim především stavební mechanika, pružnost a pevnost a statika. Stavební odborná náplň je získávána v předmětech pozemní stavitelství, betonové a kovové konstrukce, konstrukce dopravních staveb, vodní stavby, technická zařízení budov, technologie stavebních prací. V průběhu studia jsou postupně zařazovány předměty technicko-ekonomické a stavebně-manažerské, důraz je kladen na problematiku cen, financování a investic ve stavebnictví a na projektové řízení staveb. Dále jsou zařazovány manažerské předměty jako podnikový management, marketing ve stavebnictví, stavební právo a informační systémy ve stavebnictví. Schopnost komplexního řešení problému je prokazována v projektech technických z pozemního stavitelství a betonových konstrukcí i ve stavebně-ekonomických z ekonomiky stavebnictví. Dílčí specializaci umožňují předměty stavební podnik a veřejné stavební investice.

Klíčové výsledky učení

Absolvent čtyřletého bakalářského studijního programu Stavební inženýrství v oboru Management stavebnictví je po ukončení studia stavebním bakalářem s ekonomickým a manažerským vzděláním. Je oprávněn užívat titul "bakalář" (Ve zkratce "Bc.") před jménem.
Absolvent ovládá předměty přírodovědné, základní inženýrské a stavebně-inženýrské, a hlavně pak předměty technicko-ekonomické a stavebně-manažerské.
Je schopen navrhovat, připravovat a realizovat pozemní, průmyslové, inženýrské a vodohospodářské stavební objekty.

Garant


Struktura předmětů s uvedením ECTS kreditů (studijní plán)

Studijní plán oboru není zatím pro tento rok vygenerován.