Detail předmětu

General English Exam

FSI-GEN3-KAk. rok: 2020/2021

Zkouška prověřuje schopnost samostatného použití obecného jazyka. Písemná část testuje slovní zásobu a gramatické struktury na úrovni B1. Ústní část prověřuje schopnost zapojit se do rozhovoru a spontánně reagovat s použitím adekvátních jazykových prostředků.

Jazyk výuky

angličtina

Počet kreditů

2

Garant předmětu

Zajišťuje ústav

Výsledky učení předmětu

Student, který úspěšně složí zkoušku GEN3-K rozumí hlavním myšlenkám srozumitelné spisovné vstupní informace týkající se běžných témat, se kterými se pravidelně setkává na pracovišti, během studia, atd. Umí si poradit s většinou situací, jež mohou nastat v oblasti, kde se tímto jazykem mluví. Umí napsat souvislý text na témata, která dobře zná nebo která ho/ji osobně zajímají. Umí používat slovní zásobu specifickou pro své zaměření, popsat jak věci fungují, z čeho se skládají apod. Rozsah odpovídá úrovni Intermediate a obsahu kurzů GEN1-K a GEN2-K (viz karty předmětů)

Prerekvizity

Předpokládá se studium jazyka v rozsahu gramatických jevů a slovní zásoby odpovídající kurzům GEN1-K a GEN2-K (viz karty předmětů).

Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody

Samostatně evidovaná zkouška navazující na předchozí jazykovou výuku.

Způsob a kritéria hodnocení

Zkouška prověřuje znalosti obecné angličtiny na úrovni B1. Zkouška má část písemnou (70 bodů) a ústní (30 bodů) a pro úspěšné absolvování je vyžadováno v obou částech získat alespoň 50% bodů. Rozsah odpovídá úrovni intermediate a obsahu kurzů GEN1-K a GEN2-K. Cílem zkoušky je prověřit znalosti a prokázat, že student je schopný samostatné komunikace v anglickém jazyce na odpovídající úrovni.

Učební cíle

Cílem zkoušky je prověřit znalosti a prokázat, že student je schopný samostatné komunikace v anglickém jazyce na úrovni B1.

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Výuka neprobíhá.

Prerekvizity a korekvizity

Základní literatura

CLARE, Antonia, J. J. WILSON a Stephanie DIMOND-BAYIR. Speakout: intermediate. 2nd edition. Harlow: Pearson Education, [2015]. ISBN 978-1-292-11594-8. (EN)

Doporučená literatura

MURPHY, Raymond. English Grammar in Use: A self-study reference and practice book for intermediate learners of English : with answers. 4th ed. Cambridge: Cambridge University Press, 2012. ISBN 978-0-521-18906-4.

eLearning

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program B-STR-K bakalářský

    specializace STR , 1. ročník, letní semestr, povinný

Typ (způsob) výuky

 

Konzultace

1 hod., nepovinná

Vyučující / Lektor

Osnova

Výuka neprobíhá.

eLearning