Detail předmětu

Bakalářský seminář (S-TST)

FAST-BW053Ak. rok: 2020/2021

Základní pravidla a obsah předvýrobní, výrobní a provozní přípravy staveb, obsah stavebně technologické studie dodavatele stavby. Studie technologických etap výstavby, koncepce návrhu zařízení staveniště a metodika návrhu, časový a finanční plán stavby. Organizace výstavby technologické etapy, návrh strojní sestavy, kvalitativní požadavky na dílčí stavební proces, bezpečnost práce dílčích stavebních procesů.

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

3

Zajišťuje ústav

Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb (TST)

Výsledky učení předmětu

Studenti získají ucelený náhled na problematiku stavebně technologického projektování. Seznámí se s metodiku tvorby a modelování základních dokladů stavebně technologické studie a vybraných dokumentů výrobní přípravy dodavatele konkrétní stavby. Získá praktickou průpravou pro úspěšné zpracování závěrečné bakalářské práce.

Prerekvizity

Znalosti z oblasti technologie staveb a to dílčích stavebních procesů zemních prací, hrubé spodní stavby, hrubé vrchní stavby a prací vnitřních a dokončovacích.

Učební cíle

Cílem předmětu je dosažení uceleného náhledu studenta na problematiku stavebně technologického projektování. Shrnuje metodiku tvorby, způsobů výpočtu a modelování základních dokumentů stavebně technologické studie a výrobní přípravy konkrétní stavby. Je praktickou průpravou pro úspěšné zpracování závěrečné bakalářské práce.

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění stanoví každoročně aktualizovaná vyhláška garanta předmětu.

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program B-P-E-SI (N) bakalářský

    obor S , 4. ročník, letní semestr, povinně volitelný

  • Program B-P-C-SI (N) bakalářský

    obor S , 4. ročník, letní semestr, povinně volitelný

  • Program B-K-C-SI (N) bakalářský

    obor S , 4. ročník, letní semestr, povinně volitelný

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení

26 hod., povinná

Vyučující / Lektor

Osnova

1.Základní pravidla a obsah předvýrobní, výrobní a provozní přípravy staveb, obsah stavebně technologické studie dodavatele stavby. 2.Obsah dokumentace pro zpracování přípravy technologické etapy výstavby. 3.Technologická studie realizace hlavních technologických etap pro pozemní objekt ( zemní práce, základy, hrubá vrchní stavba). 4.Výkaz výměr stavebních objektů. 5.Časový a finanční plán výstavby objektový. 6.Základní koncepce staveništního provozu. 7.Technologický předpis pro technologickou etapu, bilance zdrojů. 8.Řešení organizace výstavby pro technologickou etapu. 9.Časový plán pro technologickou etapu. 10.Návrh strojní sestavy pro technologickou etapu. 11.Kvalitativní požadavky a jejich zajištění, bezpečnost práce technologické etapy výstavby.