Detail předmětu

Specializovaný seminář

FAST-BHA034Ak. rok: 2019/2020

Cílem předmětu je příprava studenta na samostatnou práci. Studenti se naučí nacházet souvislosti mezi dílčími znalostmi získanými z jednotlivých předmětů. Výsledkem je schopnost studenta zpracovat návrh konceptu budovy po stránce konstrukční, materiálové, energetické, s vazbou na technické zařízení budov. Obsahem předmětu je vypracování projektové dokumentace zadaného objektu. Výstupem je projektová dokumentace návrhu novostavby samostatného rodinného domu s provozovnou včetně koncepce technického zařízení budovy.

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

5

Zajišťuje ústav

Ústav pozemního stavitelství (PST)

Prerekvizity

Předpokládá se, že student má na začátku předmětu znalosti z předmětů pozemního stavitelství, nauka o budovách, počítačová grafiky a technologického zařízení budov. Současně se předpokládá doplnění a aplikace znalostí z požární bezpečnosti staveb a znalost základů konstruktivní geometrie, stavební mechaniky, statiky stavebních konstrukcí, pružnosti a pevnosti, mechaniky zemin, zakládání staveb a navrhování betonových, kovových a dřevěných konstrukcí.

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění stanoví každoročně aktualizovaná vyhláška garanta předmětu.

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program BPC-EVB bakalářský, 4. ročník, zimní semestr, povinný

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení

39 hod., povinná

Osnova

1. Zadání stavby a místa stavby, okolní vlivy. 2. Návrh provozu, dispozice, konstrukčního systému, materiálového řešení, koncepce energetické. 3. Analýza koncepčního řešení technického zařízení budovy návaznosti na účel, stavební řešení objektu a místo stavby. 4.–6. Zpracování půdorysů a řezů stavby, vč. koordinace s ostatními systémy v budovách. 7.–9. Návrh skladeb konstrukcí, vč. jejich posouzení z hlediska stavební fyziky. 10. Analýza možností využití obnovitelných zdrojů v systémech technického zařízení budovy. 11. Situace. 12. Technická zpráva, analýza hospodaření s vodou. 13. Kompletace a odevzdání práce.