Detail předmětu

Tanec - Taneční v teniskách

CESA-TV-TATENAk. rok: 2019/2020

Kurz tvoří neformální výuka párových společenských tanců na obtížnostní úrovni základních tanečních.
Seznámení se základními tanečními prvky a následná vazba do krokových a pohybových sekvencí v páru. Zvládnutí jednoduchých choreografiích pod vedením instruktora. Možnost konzultace jak vyučovat párové lekce.

Jazyk výuky

čeština

Garant předmětu

Výsledky učení předmětu

Realizace studenta ve zvoleném sportu, vytvoření kladného vztahu k pohybové aktivitě, rozšířené taneční vzdělání, seznámení se s tancem v páru.

Prerekvizity

Znalosti a dovednosti na středoškolské úrovni předmětu tělesná výchova. Z organizačních důvodů je lepší mít stálého tanečního partnera od začátku kurzu. S sebou sportovně-taneční obuv a oděv. ZÁKAZ POUŽÍVÁNÍ SPOLEČENSKÉ OBUVI S PODPATKY (není akceptována ani obuv s chrániči).

Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody

Skupinová výuka. Praktické osvojování spojené s doplňujícím teoretickým výkladem.

Osnovy výuky

1. BOZP, výukový plán, podmínky pro udělení zápočtu; úvodní informace do lekce
2. Blues, Polka
3. Waltz
4. Valčík
5. Tango
6. Slowfox
7. Quickstep
8. Jive
9. Rumba
10. ChaCha
11. Samba
12. OPAKOVÁNÍ

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Pravidelná docházka s evidencí v prezenční listině, povoleny 2 neomluvené absence, omluvenky ústně na absence dopředu přímo ve výuce nebo emailem předem nejpozději však do 24,0 hodin po termínu výuky.
Náhrada zameškaných a neomluvených hodin vždy po dohodě s vyučujícím přímo v dané specializaci nebo ve vymezených hodinách na Fit centru Machina. O náhradě se provádí záznam do prezenčního archu nebo vyučující vystavuje písemné potvrzení, pokud není k dispozici prezenční arch.
Další možnosti náhrady jsou v blokové výuce, na kurzech a na sportovních akcích CESA (např. Vánoční hry, Den sportu, jednorázové víkendové vzdělávací akce).

Tančí je ve sportovní obuvi, která je šetrná pro povrchy.
VYUČUJÍCÍ / LEKTOR - Ing. Martïn Valla

Základní literatura

ŠIMBEROVÁ, Dagmar - SKOTÁKOVÁ, Alena - SVOBODOVÁ, Lenka - HEDBÁVNÝ, Petr. Teorie tance [online]. 1 vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2009 [cit. 2015-12-14]. Elportál. Dostupné z: . ISSN 1802-128X. (CS (CS)
Latin Dance Study Guide Martin Blais (CS) (CS)
NELSON, Arnold G a Jouko KOKKONEN. Strečink na anatomických základech. 1. vyd. Praha: Grada, 2009, 143 s. Sport extra. ISBN 978-80-247-2784-4. (CS) (CS)

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení z TV

12 hod., povinná

Vyučující / Lektor