Detail předmětu

Biotechnologie

FCH-SZZ_B_BIOTAk. rok: 2019/2020

Náplň předmětů Biotechnologie I, Bioinženýrství I a Mikrobiologie

Jazyk výuky

čeština

Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody

Výuka předmětu je realizována formou: individuální konzultace. Vyučujícím a studentům je k dispozici e-learningový systém (LMS Moodle).

Osnovy výuky

Bioinženýrství I
1) Reaktory jako biotechnologické zařízení
2) Mechanické míchání v bioreaktorech
3) Pneumatické míchání v bioreaktorech
4) Aerace a přenos kyslíku v bioreaktorech
5) Stanovení koeficientu kLa
6) Sterilizace bioreaktorového systému
7) Kinetika enzymatických reakcí
8) Inhibice enzymatických reakcí
9) Charakteristiky toku fází v bioreaktorech
10) Pasivní a aktivní buněčný transport
11) Kinetika růstu buněk
12) Kinetika tvorby produktu, primární a sekundární metabolity
13) Vsádková kultivace buněk - popis, bilance, aplikace
14) Kontinuální kultivace buněk – popis, bilance, aplikace, možnosti řízení
15) Fed-batch kultivace buněk - popis, bilance, aplikace,
Biotechnologie I
16) Historie biotechnologie
17) Suroviny pro fermentační procesy
18) Výroba a druhy sladu
19) Výroba piva
20) Výroba lihu
21) Bioetanol
22) Výroba vín
23) Vína přírodně sladká a dezertní
24) Vína šumivá a perlivá
25) Výroba kvašených lihovin
26) Výroba nekvašených lihovin
27) Výroba pekařského droždí
28) Fermentované mléčné produkty
29) Fermentované masné produkty
30) Výroba octa

eLearning

eLearning