Detail předmětu
Praktikum z technologie potravin
FCH-MCO_TPO_PAk. rok: 2019/2020
Exkurze do vybraných potravinářských podniků. Odzkoušení některých technologických procesů v laboratorních podmínkách. Prezentace znalostí získaných studiem odborného článku v angličtině z oblasti potravinářských technologií.
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Studenti budou schopni spojit doposud získané teoretické znalosti s praktickými ukázkami, aby byli lépe připraveni na vypracování diplomové práce a následné uplatnění v praxi.
Prerekvizity
Znalosti z předmětu Základy potravinářských technologií .
Doporučená nebo povinná literatura
Hui Y. H.: Handbook of Food Science. Technology and Engineering. Dekker/CRC Press, New York 2005. (CS)
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Výuka předmětu je realizována formou: Laboratorní cvičení - 4 vyučovací hodiny týdně. Vyučujícím a studentům je k dispozici e-learningový systém LMS Moodle.
Způsob a kritéria hodnocení
Účast na cvičení, vypracováni a odevzdani protokolu písemnou formou ke všem úlohám.
Jazyk výuky
čeština
Osnovy výuky
1. Exkurze do vybraných potravinářských podniků.
2. Odzkoušení některých technologických procesů v laboratorních podmínkách.
3. Prezentace znalostí získaných studiem odborného článku v angličtině z oblasti potravinářských technologií.
Cíl
Cílem předmětu je seznámit studenty v rámci odborných exkurzí s technologiemi výroby vybraných potravin a. následně pak jejich ověření v laboratorních podmínkách..
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Účast na exkurzích a odevzdání protokolů. Součástí je i prezentace seminární práce vypracované na základě odborné literatury.
Zařazení předmětu ve studijních plánech
- Program NPCP_CHTP magisterský navazující
obor NPCO_CHTP , 1. ročník, zimní semestr, 2 kredity, povinný
- Program NKCP_CHTP magisterský navazující
obor NKCO_CHTP , 1. ročník, zimní semestr, 2 kredity, povinný
- Program CKCP_CZV celoživotní vzdělávání (není studentem)
obor CKCO_CZV , 1. ročník, zimní semestr, 2 kredity, povinný
Typ (způsob) výuky
Laboratorní cvičení
52 hod., povinná
Vyučující / Lektor
eLearning
eLearning: aktuální otevřený kurz