Detail předmětu
Odborná praxe - PCH
FCH-BCO_ODP_PAk. rok: 2018/2019
Odborná praxe v podniku zaměřeném na potravinářské technologie. Studenti se seznámí s fungováním konkrétního podniku oboru, a to po stránce technologické, řídící nebo vývojové. Poznají význam komunikace a spolupráce při praktické aplikace teoretických poznatků. Předmět je určen především pro studenty s vlastními kontakty na biotechnologické podniky, kde si možnost praxe mohou sami dohodnout.
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Znalost konkrétní výrobní nebo vývojové praxe, technologie v podniku zaměřeném na potravinářskou výrobu.
Prerekvizity
Zvládnutí předmětů společného základu a některých vybraných specializovaných předmětů.
Doporučená nebo povinná literatura
dle zadání firmy, v níž se praxe vykonává (CS)
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Výuka předmětu je realizována formou: Cvičení - 6 vyučovacích hodin týdně. Vyučujícím a studentům je k dispozici e-learningový systém LMS Moodle.
Způsob a kritéria hodnocení
Podmínkou získání zápočtu je pravidelná docházka do podniku, kde se praxe vykonává, vedení výkazu o provedené práci a dále vypracování prezentace o poznatcích získaných během praxe. Absolvování praxe musí být doloženo potvrzením podniku (může být součástí pracovního výkazu).
Jazyk výuky
čeština
Osnovy výuky
Osnova předmětu je určena dohodou fakulty s podnikem, kde bude praxe vykonávána.
Cíl
Cílem odborné praxe je, aby si student ověřil své teoretické znalosti získané v průběhu studia a tak byl schopen lépe a rychleji plnit požadavky budoucího zaměstnavatele.
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Student vypracuje protokol o odborné praxi v rozsahu 5-10 stran, který může být podkladem pro vypracování bakalářské práce.
Zařazení předmětu ve studijních plánech
- Program BPCP_CHTP bakalářský
obor BPCO_CHP , 2. ročník, letní semestr, 4 kredity, povinně volitelný
- Program BKCP_CHTP bakalářský
obor BKCO_PCH , 2. ročník, letní semestr, 4 kredity, povinně volitelný
- Program CKCP_CZV celoživotní vzdělávání (není studentem)
obor CKCO_CZV , 1. ročník, letní semestr, 4 kredity, povinně volitelný