Detail předmětu

Bioinženýrství pro potravináře

FCH-DCO_BIPAk. rok: 2017/2018

Produkce proteinů v GMO a jejich izolace. Izolace bioaktivních látek pomocí nosičů s imobilizovanými afinitními ligandy. Speciální izolační postupy. Průmyslové chromatografické separační techniky. produkce.

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

2

Výsledky učení předmětu

Teoretické znalosti základů izolačních a separačních postupů v potravinářství

Prerekvizity

Bez omezení

Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody

Výuka předmětu je realizována formou: individuální konzultace. Vyučujícím a studentům je k dispozici e-learningový systém (LMS Moodle).

Způsob a kritéria hodnocení

Zkouška se skládá z ústní části.

Osnovy výuky

Produkce proteinů v GMO a jejich izolace.
Izolace bioaktivních látek pomocí nosičů s imobilizovanými afinitními ligandy.
Speciální postupy izolace biologicky aktivních látek.
Průmyslové chromatografické separační techniky.

Učební cíle

Prohloubit znalosti o vybraných postupech používaných při výrobě a zpracovávání biotechnologických produktů

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Výuka se realizuje účastí na vybraných přednáškách a konzultacemi k tématům, které vycházejí ze zadání doktorské práce

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program DKCP_CHTP doktorský

    obor DKCO_CHTP , 1. ročník, zimní semestr, povinně volitelný

  • Program DPCP_CHTP doktorský

    obor DPCO_CHTP , 1. ročník, zimní semestr, povinně volitelný

  • Program DPAP_CHTP doktorský

    obor DPAO_CHTP , 1. ročník, zimní semestr, povinně volitelný

  • Program DKAP_CHTP doktorský

    obor DKAO_CHTP , 1. ročník, zimní semestr, povinně volitelný