Detail předmětu

Angličtina pro chemiky II

FCH-BCV_A2Ak. rok: 2011/2012

Slovní zásoba pro vybraná odvětví chemie (další synonyma a antonyma)- organická chemie, fyzikální chemie, anorganická chemie, přístroje a jejich obsluha, biochemie. Gramatika (např. gerundium, budoucí čas, členy, podmínkové věty,…). Konverzace (např. hobbies, leisure, future plans…). Rozvoj dovedností: psaní (např. návody a vzkazy, souhrn, psaní schémat, grafů a rovnic na základě textu …), čtení (např. shrnutí, obsluha přístroje a pokyny, …), poslech (dle tématu např. konkrétní informace, celkové porozumění, hlavní myšlenky, souhrn,……) mluvení (např. sdělování informací o povaze látek, krátký rozhovor s partnerem, získání informace, souhrn, vysvětlení, čtení grafů a schémat,…). Práce s jazykem (např. přiřazování definic, cloze test). Výuka zohledňuje CEFR na úrovni B1.

Jazyk výuky

angličtina

Počet kreditů

2

Zajišťuje ústav

Výsledky učení předmětu

Obecná i odborná slovní zásoba, gramatika na úrovni pre-intermediate, rozvoj dovednosti čtení, psaní, poslechu a mluvení na úrovni A2, směřující k zvládnutí jazyka na úrovni B1.

Prerekvizity

znalost angličtiny na úrovni A1

Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody

Dle předpisů FCH a VUT. Dále metody CALL, CBT, kolaborativní vyučovávní.

Způsob a kritéria hodnocení

Studenti jsou průběžně kontrolováni testy, zápočet je udělen na základě aktivity ve výuce, napsání dílčích testů a zápočtového testu .

Osnovy výuky

Organic wonders in everyday life, personal plans for future; Acid, bases and salts, use of present simple in technical texts, wirting instructions; Laboratory equipment and laboratory safety, gerund, hobbies, likes and dislikes; Biochemistry, zero conditional sentences; Analytical laboratory, articles - revision; Mathematical symbols; Physical chemistry, real and unreal conditional sentences, your life. Průběžně se také cvičí schopnost psaní, poslechu, čtení a mluvení v návaznosti na uvedená témata.

Učební cíle

Rozvoj a prohloubení slovní zásoby, zejména odborné, gramatiky, dovednosti čtení, psaní, poslech a mluvení směřující k přípravě na další výuku Angličtiny pro chemiky a perspektivně k zvládnutí jazyka na úrovni B1.

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Účast studentů deního studia ve výuce se sleduje, studenti dálkového studia mají rovněž organizovanou výuku a mohou se účastnit konzultací.

Zařazení předmětu ve studijních plánech

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení jazykové

26 hod., povinná

Vyučující / Lektor