Publication detail

Intenzifikace procesu mletí betaglukanu

OPRAVIL, T. PTÁČEK, P. BARTONÍČKOVÁ, E. NOVOTNÝ, R.

Original Title

Intenzifikace procesu mletí betaglukanu

English Title

Intensification of the milling process of betaglucane

Type

summary research report - contract. research

Language

Czech

Original Abstract

Výzkumná práce se zabývala řešením problému mletí betaglukanu vyrobeného z hlívy ústřičné. Testovány byly především různé typy materiálů ze kterých byly vyrobeny mlecí elementy. Mlecí elementy byly vyráběny v laboratořích CMV FCH VUT v Brně. Cílem bylo zefektivnit odvod tepla z procesu mletéí a tím omezit aglomeraci mletého betaglukanu při zahřívání.

English abstract

The research is addressing the problem of grinding betaglucane made of oyster mushrooms. Tested were primarily different types of material from which the grinding elements are made. The grinding elements were manufactured in laboratories CMV FCH BUT. The aim was to streamline the process of heat removal from mletéí thereby limiting agglomeration milled beta-glucan with heating.

Keywords

mletí, mlecí elementy, betaglukan

Key words in English

milling, grinding elements, beta glucan

Authors

OPRAVIL, T.; PTÁČEK, P.; BARTONÍČKOVÁ, E.; NOVOTNÝ, R.

Released

10. 1. 2014

Publisher

CMV FCH VUT

Location

Brno

Pages from

1

Pages to

53

Pages count

53

BibTex

@misc{BUT113922,
  author="Tomáš {Opravil} and Petr {Ptáček} and Eva {Bartoníčková} and Radoslav {Novotný}",
  title="Intenzifikace procesu mletí betaglukanu",
  year="2014",
  pages="1--53",
  publisher="CMV FCH VUT",
  address="Brno",
  note="summary research report - contract. research"
}