Publication detail

Vývoj a následná optimalizace výroby bioproduktů z černého bezu

VESPALCOVÁ, M. DIVIŠ, P. CETKOVSKÁ, J.

Original Title

Vývoj a následná optimalizace výroby bioproduktů z černého bezu

English Title

Development and subsequent optimization of the organic elderberry products

Type

summary research report - contract. research

Language

Czech

Original Abstract

Návrh technologie výroby nápojů z bezinek. Optimalizaci složení nápojů z bezinek. Hodnocení vyrobených nápojů po stránce senzorické a vybraných parametrů látkového složení. Spolupráce při provozních zkouškách a odstraňování technologických závad. K výrobě byly doporučeny tři druhy nápojů v biokvalitě při využití bezinek případně ostatních ovocných druhů. 1. Stoprocentní bezinková šťáva čirá či mírně zakalená s vysokou barevnou a antioxidační kapacitou ve skleněném maloobjemovém obalu 0,1-0,25 litru konzervována termosterilací. 2. Ovocná šťáva čirá či mírně zakalená s volitelným obsahem bezinkové a jiných ovocných šťáv ve skleněném obalu o objemu 0,7-1,0 litr konzervována termosterilací. 3. Ovocný nápoj čirý či mírně zakalený s volitelným obsahem bezinkové, jiných ovocných šťáv a vody ve skleněném obalu o objemu 0,7-1,0 litr konzervována termosterilací. Součástí výsledků je hodnocení senzorických a látkových parametrů výrobků a technologický postupy jejich výroby.

English abstract

Designing of production of drinks from elderberries and other fruit or vegetable juice. Optimizing the composition of the mixed drinks. Pilot production of three combined drinks of organic quality.

Keywords

bezinky, ovocná šťáva, zeleninová šťáva, kombinovaný nealkoholický nápoj, bioprodut

Key words in English

elderberries, fruit juice, vegetable juice, combined soft drink, organic product

Authors

VESPALCOVÁ, M.; DIVIŠ, P.; CETKOVSKÁ, J.

Released

31. 10. 2013

Pages from

1

Pages to

26

Pages count

26

BibTex

@misc{BUT107111,
  author="Milena {Vespalcová} and Pavel {Diviš} and Jitka {Cetkovská}",
  title="Vývoj a následná optimalizace výroby bioproduktů z černého bezu",
  year="2013",
  pages="1--26",
  note="summary research report - contract. research"
}