Publication detail

Sledování fermentačních procesů v mléčných výrobcích pomocí termodynamických senzorů

Original Title

Sledování fermentačních procesů v mléčných výrobcích pomocí termodynamických senzorů

Czech Title

Sledování fermentačních procesů v mléčných výrobcích pomocí termodynamických senzorů

Language

cs

Original Abstract

Termodynamické senzory (TDS) mohou být použity pro monitorování a charakterizaci teplotních procesů v termodynamických systémech. Základní princip termodynamických senzorů může být využit v mnoha aplikacích. Jednou z oblastí, kde by mohly termodynamické senzory nalézt své trvalé uplatnění, je oblast produkce mléčných výrobků - sýrů, jogurtů, kefírů, atd. Výroba mléčných produktů je komplikovaný a sofistikovaný proces. V současnosti neexistuje jednoduchá a přesná neanalytická metoda, která by stanovila konec fermentačních nebo sýřících procesů. Uplatnění termodynamických senzorů při řešení problematiky měření a charakterizace sýřících a fermentačních procesů naznačují první experimentální měření, které jsou popsány v tomto článku.

Czech abstract

Termodynamické senzory (TDS) mohou být použity pro monitorování a charakterizaci teplotních procesů v termodynamických systémech. Základní princip termodynamických senzorů může být využit v mnoha aplikacích. Jednou z oblastí, kde by mohly termodynamické senzory nalézt své trvalé uplatnění, je oblast produkce mléčných výrobků - sýrů, jogurtů, kefírů, atd. Výroba mléčných produktů je komplikovaný a sofistikovaný proces. V současnosti neexistuje jednoduchá a přesná neanalytická metoda, která by stanovila konec fermentačních nebo sýřících procesů. Uplatnění termodynamických senzorů při řešení problematiky měření a charakterizace sýřících a fermentačních procesů naznačují první experimentální měření, které jsou popsány v tomto článku.

BibTex


@proceedings{BUT66022,
  author="Martin {Adámek} and Michal {Řezníček}",
  title="Sledování fermentačních procesů v mléčných výrobcích pomocí termodynamických senzorů",
  annote="Termodynamické senzory (TDS) mohou být použity pro monitorování a charakterizaci teplotních procesů v termodynamických systémech. Základní princip termodynamických senzorů může být využit v mnoha aplikacích. Jednou z oblastí, kde by mohly termodynamické senzory nalézt své trvalé uplatnění, je oblast produkce mléčných výrobků - sýrů, jogurtů, kefírů, atd. Výroba mléčných produktů je komplikovaný a sofistikovaný proces. V současnosti neexistuje jednoduchá a přesná neanalytická metoda, která by stanovila konec fermentačních nebo sýřících procesů. Uplatnění termodynamických senzorů při řešení problematiky měření a charakterizace sýřících a fermentačních procesů naznačují první experimentální měření, které jsou popsány v tomto článku.",
  address="Novpress",
  booktitle="Mikrosyn. Nové trendy v mikroelektonických systémech a nanotechnologiích",
  chapter="66022",
  edition="1",
  institution="Novpress",
  year="2010",
  month="december",
  pages="1--5",
  publisher="Novpress",
  type="conference proceedings"
}