Publication detail

Nedělejte zbytečné chyby v jazyce C

MARTINEK, D.

Original Title

Nedělejte zbytečné chyby v jazyce C

English Title

Do not make unnecessary mistakes in the C language

Type

presentation

Language

Czech

Original Abstract

V příručce jsou identifikovány časté a závažné chyby, kterých se dopouštějí studenti základních kurzů programování. U každého problému čtenář najde hodnocení jeho závažnosti, návrh jeho řešení a rady a tipy, jak se problému v praxi vyhnout. Jednotlivé problémy jsou roztříděny do několika kategorií, jako obecné programátorské chyby, práce se soubory, s ukazateli, dále zde čtenář najde kapitoly zabývající se programátorskou etiketou a tvorbou dokumentace. Tato práce se zabývá programováním v jazyce C.

English abstract

In this handbook, there are identified often and serious mistakes the students of basic courses of programming makes. Each mentioned problem contains an evaluation of its seriousness, a proposal of its solution, and advices and tips how to avoid the problem in practise. The problems are categorised to several categories, like general programming mistakes, working with files, with pointers, and furthermore there are chapters about a programming etiquette and about making a documentation. This publication deals with programming in C language.

Keywords

programování, algoritmy, chyby, jazyk C

Key words in English

programming, algorithms, mistakes, the C language

Authors

MARTINEK, D.

Released

28. 9. 2004

Location

Brno

Pages count

55

URL

BibTex

@misc{BUT63338,
  author="David {Martinek}",
  title="Nedělejte zbytečné chyby v jazyce C",
  year="2004",
  pages="55",
  address="Brno",
  url="http://www.fit.vutbr.cz/~martinek/clang/files/noerrors.pdf, http://www.fit.vutbr.cz/~martinek/clang/files/noerrors.ps",
  note="presentation"
}