Publication detail

Rozšířené vyhodnocení experimentálního měření na ZPO č. 3 a návrh na snížení tření KR/cukání licích proudů plynoucí z výsledků vyhodnocení.

Pyszko, R., Fojtík, P., Barabáš, R.

Original Title

Rozšířené vyhodnocení experimentálního měření na ZPO č. 3 a návrh na snížení tření KR/cukání licích proudů plynoucí z výsledků vyhodnocení.

English Title

Extended evaluation of experimental measurement at CCM No. 3 and a proposal for minimization of mould friction and strand movement variation following from data processing results.

Type

report

Language

Czech

Original Abstract

Pro vyhodnocení a posouzení vlivů podílejících se na vzniku nechtěného trhavého pohybu kontislitku na zařízení plynulého odlévání oceli bylo využito frekvenční a korelační analýzy. Dále byla naměřená data podrobena statistické analýze. Z dosažených výsledků vyplývá, že nejen tření v krystalizátoru se podílí na vzniku tohoto pohybu, ale také kombinace dalších aspektů jako např. rychlost odlévání nebo frekvence krystalizátoru mají významný vliv na pohyb kontislitku. V práci jsou uvedeny návrhy opatření pro minimalizaci nechtěného pohybu slitku, jakožto I doporučení pro instalaci stálého monitorovacího systému.

English abstract

A frequency circumstances at parts of CCS machine and a strand has been obtained by frequency and correlation analysis of measured dynamic data. Furthermore, statistical analysis has been exploited for measured data treatment. It follows from the analysis, that not only a mould friction can evoke the unwanted irregularity of blank movement but also a combination of additional aspects such as casting speed or mould oscillation frequency have a crucial influence on blank movement. Based on the analysis, some of suggestions have been formulated and an idea of permanent monitoring system using has been introduced.

Key words in English

CCS machine,frequency and correlation analysis,blank movement,monitoring system

Authors

Pyszko, R., Fojtík, P., Barabáš, R.

Released

15. 4. 2004

Publisher

ISPAT NH

Location

Ostrava

Pages count

121

BibTex

@techreport{BUT57332,
  author="René {Pyszko} and Pavel {Fojtík} and Roman {Barabáš}",
  title="Rozšířené vyhodnocení experimentálního měření na ZPO č. 3 a návrh na snížení tření KR/cukání licích proudů plynoucí z výsledků vyhodnocení.",
  year="2004",
  publisher="ISPAT NH",
  address="Ostrava",
  series="995/9334",
  pages="121"
}