Publication detail

Optimalizace vysokorychlostních optických tras

KYSELÁK, M.

Original Title

Optimalizace vysokorychlostních optických tras

English Title

The Optimalization of the High-Speed Optical Paths

Type

journal article - other

Language

Czech

Original Abstract

Aplikace API (Applications Programming Interface) je určena pro službu zajištění kvality služeb v bezdrátových sítích a síti Ethernet. Funkce je založena na principu precedence (prioritizace) pomocí položek záhlaví protokolu Ipv4. Aplikace slouží k jednoduchému zabezpečení přenosu naléhavých dat v síti, která přenos na základě priorit protokolu Ipv4 podporuje. Princip spočívá v detekci protokolu přenášeného protokolem IP a následně detekci použitého zdrojového resp. cílového portu použitého k přenosu dat. Na základě tabulky je vyhodnocena přidělená priorita, která je vložena do záhlaví IP a která daný paket doprovází během celé cesty sítí. Aplikace je principiálně uviverzální a navržená pro linovotný typ a strukruru IP sítě. Systém prioritizace je tak zajištěn po celou dobu cesty datagramu.

English abstract

The API (Applications Programming Interface) for the support of the QoS in wireless networks at the Internet Protocol level that is unified towards the applications. The API opperates on the principle of detection of the ports used at data transmissions and on this ground adds the priority to the definite data flow according to the earlier constituted key. The application is universal and every user can define individual prioritizating procedures. The system of prioritization is observed during all the time of the packet transmission.

Key words in English

Dispersion, Multiplexing, WDM, DWDM, Dense Wavelenght Division Multiplexing, Polarization Mode Dispersion, Optical Network

Authors

KYSELÁK, M.

RIV year

2006

Released

8. 2. 2006

Publisher

Elektrorevue

ISBN

1213-1539

Periodical

Elektrorevue - Internetový časopis (http://www.elektrorevue.cz)

Number

02

State

Czech Republic

Pages from

1

Pages to

10

Pages count

10

BibTex

@article{BUT46130,
  author="Martin {Kyselák}",
  title="Optimalizace vysokorychlostních optických tras",
  journal="Elektrorevue - Internetový časopis (http://www.elektrorevue.cz)",
  year="2006",
  number="02",
  pages="10",
  issn="1213-1539"
}