Publication detail

Výzkumná zpráva popisující přístup k řešení a hodnocení složení směsného komunálního odpadu z obcí a komunálního odpadu (Výsledek č. 1)

KROPÁČ, J. VEVERKA, Z. SUZOVÁ, J.

Original Title

Výzkumná zpráva popisující přístup k řešení a hodnocení složení směsného komunálního odpadu z obcí a komunálního odpadu (Výsledek č. 1)

English Title

Research report describing the approach to the evaluation of the composition of mixed municipal waste from municipalities and municipal waste (Result 1)  

Type

report

Language

Czech

Original Abstract

Cílem rešerše je vytvořit obecný přehled o aktuálních postupech pro zjišťování složení komunálního odpadu a souvisejících metodikách. Sledovány jsou i konkrétní studie složení KO, zdůrazněny jsou jednotlivé postupy odběru a analýzy vzorků a odděleně jsou posouzeny české zkušenosti s danou problematikou. Výstupy rešerše mají sloužit jako podklad pro návrh specifikace sledovaných složek a jako podklad pro vyhotovení následných výstupů projektu, především pro Výstupy 2, 3 a 4.

English abstract

The aim of the research is to create a general overview of current procedures for determining the composition of municipal waste and related methodologies. Specific studies of the composition of the wastewater treatment plant are also monitored, individual sampling and analysis procedures are emphasized, and the Czech experience with this issue is assessed separately. The search outputs should serve as a basis for the proposal of specification of monitored components and as a basis for the preparation of subsequent project outputs, especially for Outputs 2, 3 and 4.

Keywords

komunální odpad, směsný komunální odpad, zbytkový komunální odpad, odpadové hospodářství

Key words in English

municipal waste, mixed municipal waste, residual municipal waste, waste management

Authors

KROPÁČ, J.; VEVERKA, Z.; SUZOVÁ, J.

Released

11. 7. 2019

Publisher

Ministerstvo Životního Prostředí

Location

Praha

Pages from

1

Pages to

117

Pages count

117

BibTex

@techreport{BUT159674,
  author="Jiří {Kropáč} and Zdeněk {Veverka} and Jana {Suzová}",
  title="Výzkumná zpráva popisující přístup k řešení a hodnocení složení směsného komunálního odpadu z obcí a komunálního odpadu (Výsledek č. 1)",
  year="2019",
  publisher="Ministerstvo Životního Prostředí",
  address="Praha",
  pages="1--117"
}