Project detail

FabLabNet - Making Central Europe more competitive by unlocking the innovation capacity of Fab Labs within an enhanced innovation ecosystem

Duration: 01.07.2016 — 30.06.2019

Funding resources

Evropská unie - Interreg CENTRAL EUROPE 2014-2020

- part funder (2016-09-26 - 2019-06-30)

On the project

FabLabNet aims to foster international networks and links both with schools and businesses. The project joins a number of fablabs into a central European network. Project shares experiences and develop activities to boost their knowledge and capacity, following trends set by the European movement that emphasizes new business models, and marks the difference in current cultural & business world.

Description in Czech
FabLabNet se zaměřuje na podporu mezinárodních sítí a vazeb se školami i podniky. Projekt spojuje několik Fablabů do středoevropské sítě: 9 projektových partnerů a 11 přidružených partnerů. Cílem projektu je odhalit a sdílet efektivní technické a organizační zdroje mezi parnery, rozvíjet inovativní technické služby pro místní komunity, obchodní a vzdělávací instituce a nastavit a vyladit efektivní komunikaci. Pilotní aktivity na národní i nadnárodní úrovni pomáhají projektu zakořenit a šířit své dobré zkušenosti, postupy a kapacity v evropském horizontu, což je rámec, který propojuje svět FabLabů s plně rozvinutou a pokročilou oblastí podnikání.

Keywords
FabLabNet

Key words in Czech
FabLabNet

Mark

CE283 Interreg

Default language

English

People responsible

Paloušek David, doc. Ing., Ph.D. - principal person responsible

Units

Institute of Machine and Industrial Design
- (2016-03-01 - 2019-02-28)

Link