Project detail

Inovace laboratorní výuky předmětu Rádiové a mobilní komunikace

Duration: 01.01.2012 — 31.12.2012

Funding resources

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR - Fond rozvoje vysokých škol (FRVŠ)

- whole funder (2012-01-01 - 2012-12-31)

On the project

Projekt se zabývá inovací tří laboratorních úloh předmětu Rádiové a mobilní komunikace. Inovace spočívá ve vytvoření laboratorních úloh zaměřených na oblast bezdrátových personálních a lokálních sítí (WPAN, WLAN), které nahradí staré a již nevyhovující laboratorní úlohy. Nové úlohy by měly studenty seznámit s nejnovějšími technologiemi implementovanými do již zavedených standardů Bluetooth a Wi-Fi a také přiblížit standard ZigBee pro personální sítě a jeho aplikační oblast. Je rovněž nezbytné přepracovat a modernizovat laboratorní úlohy zabývající se systémem GSM a programem TEMS tak, aby vyhovovaly aktuálním požadavkům.

Description in English
The project deals with modernization of three laboratory excersises of BRMK subject (Rádiové a mobilní komunikace). Innovation rests in creation of new laboratory exercises focused on wireless personal and local nets (WPAN, WLAN), which replace old and unsatisfactory exercises. New exercises present modern technologies which was implement in Bluetooth, Wi-Fi and ZigBee.

Keywords
laboratoř, měření, bezdrátová komunikace

Key words in English
laboratory, measurements, wireless communications

Mark

2475/G1

Default language

Czech

People responsible

Hanus Stanislav, prof. Ing., CSc. - fellow researcher
Koudelka Vlastimil, Ing., Ph.D. - fellow researcher
Miloš Jiří, Ing., Ph.D. - principal person responsible

Units

Department of Radio Electronics
- (2012-01-01 - not assigned)

Results

MILOŠ, J.; KOUDELKA, V.; HANUS, S. Inovace laboratorní výuky předmětu Rádiové a mobilní komunikace (Závěrečná zpráva o řešení projektu FRVŠ č. 2475/2012/G1). 2012. s. 1-32.
Detail