Project detail

Inovace vybraných ekonomických předmětů technických studijních programů

Duration: 01.01.2006 — 31.12.2006

Funding resources

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR - Fond rozvoje vysokých škol (FRVŠ)

- whole funder (2006-01-01 - 2006-12-31)

On the project

V současné době prochází Česká republika řadou závažných ekonomických, legislativních a politických změn, které mají významný dopad nejen na subjekty, jichž se tyto změny bezprostředně dotýkají, ale i na výukové předměty, které se danou problematikou zabývají a jsou vyučovány na vysokých školách. V předkládaném projektu je řešen problém inovace vybraných ekonomických předmětů oborů Ekonomika a řízení stavebnictví a Management stavebnictví: Účetnictví, Daňové účetnictví, Daňové a nákladové účetnictví, Veřejné investice, Veřejné stavební investice I a II a Veřejné finance, kterých se zmíněné ekonomické, politické a legislativní změny dotkly nejvíce. Cílem projektu je tedy popsat veškeré dostupné změny, které mají na obsah jednotlivých výukových předmětů vliv, a následně zjištěné změny implementovat do jejich výuky.

Description in English
In the projects there is solved innovation of selected economic subjetcs of the fields of study Economics and Management in Civil Engineering and Civil Engineering Management: Accounting, Tax Accounting, Public Investments, Public Finances

Keywords
ekonomické předměty, technický studijní program, veřejné finance, veřejné investice, účetnictví, daňové účetnictví

Key words in English
Innovation, Economic Subjects, Technical Study Programs, Public Finances, Public Investments, Accounting, Tax Accounting

Mark

1545/2006/F5/a

Default language

Czech

People responsible

Hejduková Amálie, Ing. - fellow researcher
Hroníková Marta, Ing. - fellow researcher
Korytárová Jana, prof. Ing., Ph.D. - fellow researcher
Hromádka Vít, doc. Ing., Ph.D. - principal person responsible

Units

Institute of Structural Economics and Management
- (2006-04-07 - not assigned)

Results

KORYTÁROVÁ, J.; HROMÁDKA, V. Inovace předmětů Veřejné investice a Veřejné finance. In Sborník přízoěvků z mezinárodní vědecké konference Nové trendy - nové nápady 2006. Znojmo: SVŠE Znojmo, 2006. s. 68-77. ISBN: 80-239-8268-0.
Detail

HEJDUKOVÁ, A.; HRONÍKOVÁ, M. Inovace předmětu Účetnictví a Nákladové a daňové účetnictví. In Sborník příspěvků z mezinárodní vědecké konference Nové trendy - nové nápady 2006. Znojmo: SVŠE Znojmo, 2006. s. 44-51. ISBN: 80-239-8268-0.
Detail