Detail projektu

Optimalizace procesu přípravy a homogenizace vysokoviskozních hmot v potravinářském průmyslu

Období řešení: 01.04.2009 — 31.12.2012

Zdroje financování

Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR - TIP

- částečně financující (2009-04-01 - 2012-12-31)

O projektu

Programový projekt je zaměřen na vývoj nové technologie pro přípravu a homogenizaci vysokoviskózních potravinářských hmot, která bude oproti současnému stavu na kvalitativně vyšší úrovni z hlediska bezpečnosti práce, hygieny, produktivity a kvality výsledného produktu. Nová technologie bude vybavena řízením procesu přípravy tak, aby výsledkem byla hmota konstantních reologických a mechanických vlastností bez ohledu na proměnlivé vlastnosti vstupní suroviny.

Popis anglicky
The program project is aimed at the development of new generation equipment for the preparation and homogenization of high-viscous food masses that will compared to the current state - qualitatively be at a higher level in terms of work safety, hygiene, productivity and quality of the resulting product. The new equipment will be furnished with the control of preparation process so that the result will be a mass of constant rheological and mechanical properties regardless of variable properties of the input base material.

Klíčová slova
vysokoviskózní hmota, potravinářská hmota, homogenizace, reologické vlastnosti, mechanické vlastnosti

Klíčová slova anglicky
High-viscous mass; food mass; homogenization; rheological properties; mechanical properties

Označení

FR-TI1/156

Originální jazyk

čeština

Řešitelé

Útvary

EÚ-odbor fluidního inženýrství Viktora Kaplana
- spolupříjemce (01.04.2009 - 31.12.2012)
HYDROSYSTEM project a.s.
- příjemce (01.04.2009 - 31.12.2012)

Výsledky

KUBÁLEK, J.; HABÁN, V.: Tlaková nádoba pro kolagen; Tlaková nádoba. Laboratoř OFI V.K.. (funkční vzorek)
Detail